Länkar

Det är som sagt inte helt enkelt att hitta bra och enkel information om Mastocytos, i synnerhet inte på svenska, men här är några länktips: 

På svenska:

 

 

    

På engelska:

 

  • The Mastocytosis Society är en amerikansk patient-/stödorganisation som grundades 1995 i syfte att öka kunskap och driva fram forskning. http://www.tmsforacure.org/welcome.php
     
  • Mastokids.Org är en "non-profit" ideell organisation i England. Den grundades 2002 av familjer som hade barn med diagnosen Mastocytos i samarbete med andra intresserade. Organisationen drivs av frivilliga krafter och syftet är att öka kunskapen och forskningen om Mastocytos. Du hittar dem här: www.mastokids.org

     
  • The European Competence Network on Mastocytosis, ECNM, är en ´non-profit´ där en grupp europeiska läkare och forskare har gått samman för att öka kunskapen om Mastoctos. Besök deras sajt på: http://ecnm.net/homepage/index.phpÄr du lite insatt i medicinsk terminologin så kan du ha stor behållning av de artiklar som finns under "Literature", välj "most recent articles…"
  • http://mastcelldisorders.wallack.us/yabb/YaBB.pl är ett forum där du kan få kontakt med andra i liknande situation, läsa på eller ställa frågor.
  • MedHelp är en hälso- och sjukvårds-community där besökare ställer frågor till ett team av specialistläkare. Där hittade vi en fråga om Mastocytos: 

http://www.medhelp.org/forums/dermatology/messages/31849.html 

Har du tips på fler bra länkar? Tipsa oss gärna!

Comments are closed.